Microsoft presenterar nya Creators Update till Windows 10

Microsoft presenterar nya Creators Update till Windows 10

© Microsoft

Windows 10-uppdatering: Paint får 3D-funktioner

Microsofts nya Creators Update för Windows 10 har lanserats – vi har tagit en titt på den kreativa delen av operativsystemet.

11 april 2017 av Niklas Majgaard

Windows-entusiaster har spänt väntat på den 11 april, dagen då den nya versionen av Windows 10, lanseringsdatumet för den så kallade Creators Update. 

Namnet skulle kunna vara en fingervisning om att den nya uppdateringen omfattar en massa härliga nyheter till kreativa själar, men de kreativa inslagen hittas faktiskt primärt i ett av de enklaste bildbehandlingsprogrammen som finns, nämligen Microsofts Paint.

Programmet har fått en större översyn och kan nu användas för att rita skisser av 3D-modeller, vilket tidigare krävde en mer specialiserad programvara än något som ingår i ett operativsystem. 

Gör bilden till en 3D-modell i Paint

En annan intressant funktion i den nya versionen av Paint är att du kan göra om element ur dina bilder till 3D-modeller. 

I vanlig Paint-stil är funktionen enkel och lättöverskådlig, och gör det möjligt för dig att göra något helt nytt med dina bilder, vilket Microsoft bland annat visar i den här videon.

Resten av uppdateringen handlar i första hand om att förbättra användarupplevelsen i Windows 10 samt att öka säkerheten. Det sker bland annat med hjälp av en uppdatering av Microsofts webbläsare Edge. 

Du kan läsa om hur du installerar Creators Update till Windows 10 och få en introduktion till en rad av de nya funktionerna hos PC-tidningen här:

Allt om den nya stora Windows 10-uppdateringen

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av