Slut med Apples Aperture

Apple slutar uppenbarligen med att utveckla sitt fotoprogram för entusiaster och professionelle, men deras nästa fotoprogram är på väg.

30 juni 2014

I början av juni arrangerade Apple en utvecklarkonferens där företaget också presenterade programmet Photos för arbete med bilder på både Mac OS X-datorer och mobila enheter med iOS. Och nu tyder det på att detta innebär ett farväl till det professionella programmet Aperture som bland annat omfattar en kraftfull råkonverterare.

Enligt webbplatsen The Loop slutar Apple nämligen att utveckla programmet i samband med övergången till Photos. När Photos för OS X kommer nästa år, kommer det dock att vara möjligt att överföra sina Aperture-bibliotek till det nya programmet, berättar företaget i en kommentar till The Loop.

Aperture lanserades först 2005 och fick senare konkurrens från Adobes Lightroom. Apple har under den senaste tiden inte varit särskilt aktiva med utvecklingen av Aperture, och den senaste större upplagan, version 3, lanserades 2010, men har dock fått mindre uppdateringar sedan dess.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av