Mall till personligt julkort i Photoshop Elements

Med vår mall som du kan använda i Photoshop Elements behöver du bara lägga in text och en egen bild, så får du ett snyggt och personligt julkort.

© Bonnier Digital FOTO

Skapa en personlig julhälsning med gratis guider och mallar

Gör dina egna personliga julkort med vår videoguide, eller ta en genväg med en gratismall för julkort i Photoshop Elements. Vi har dessutom tagit fram en uppsättning till- och från-kort till fotoentusiaster, som du kan ladda ned utan kostnad.

19 december 2017

Bästa fotohälsningar från oss alla, till er alla – och det menar vi bokstavligen, för med anledning av högtiden ger Bonnier Digital FOTO alla våra läsare en helt gratis videoguide till att göra fina och personliga julkort samt gratis mallar till julkort samt till- och från-kort med en fototwist.

Videoguide till hemmagjorda julkort

I den här videon visar vi hur du enkelt kan göra fotojulkort med dina egna bilder. 

Julkort-mall till Photoshop Elements

Ovan hittar du en mall till ett fint julkort, där du i Photoshop Elements kan lägga in en egen bild och skriva en text. Sedan kan du skicka ditt färdiga kort i ett e-postmeddelande eller skriva ut det.

Så gör du julkortet i Elements

  1. Ladda ned filen och spara den på datorn. 
  2. Öppna filen i Photoshop Elements och välj Behåll lager om det visas en dialogruta. 
  3. När bilden har öppnats väljer du verktyget Flytta. 
  4. Klicka i bildramen och leta upp din egen bild som du tänker använda, så att den läggs in i ramen. 
  5. Välj Textverktyget och markera texten till vänster. Sedan kan du skriva en lämplig text, t.ex. God jul. Du kan markera texten och anpassa textstorleken genom att ändra vid Storlek. Klicka på bocken. 
  6. När kortet är klart sparar du det som en jpeg-fil genom att välja Arkiv och Spara som.... Välj JPEG vid format och klicka på Spara.

Sedan har du ett fint julkort som du kan skriva ut och ge till någon som du tycker om. 

Med ett presentkort på Bonnier Digital FOTO kan du också ge bort en julklapp som ger glädje långt in på det nya året. Du kan även ge bort presentkort på andra tidningar. Klicka på länken och se om du hittar något som frestar. 

Till- och från-kort med fotoinspiration

Sist men inte minst har vi tagit fram fina till- och från-kort för fotoentusiaster. 

Ladda ned dem via länken nedan, skriv ut dem på tjockt papper och klipp ut dem. Sedan kan du sätta din personliga prägel på årets julklappar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av