Mall till personligt julkort i Photoshop Elements

Med vår mall som du kan använda i Photoshop och Photoshop Elements behöver du bara lägga in text och en egen bild, så får du ett snyggt och personligt julkort.

© Shutterstock

Skapa dina egna julkort och till- och från-kort

Du kan göra dina julhälsningar personligare om du gör dina julkort av bilder som du själv har tagit. Vi har gjort en mall där du bara behöver lägga in din egen bild och en lämplig text.

9 december 2020

Ett julkort med en bild som du själv har tagit är ett bra och enkelt sätt att göra årets julhälsningar extra personliga. Här får du inspiration till hur du kan göra olika typer av julkort.

Gör olika typer av julkort

Det har sedan länge varit tradition att skicka julkort till våra närmaste i december, och med tiden har det blivit möjligt att göra flera olika typer av hälsningar.

Du kan bl.a. skicka din hälsning med posten, men du kan också skapa ett kort som du skickar via e-port. Hur du än går till väga, är det bra att kombinera hälsningen med ett foto som du själv har tagit under årets lopp.

Det gör nämligen julkortet extra personligt, och det är lätt att åstadkomma snygga resultat i såväl Photoshop som Photoshop Elements.

Vi hjälper dig på traven

Processen kan dock vara lite besvärlig om du är oerfaren inom bildbehandlingens ädla kosnt, så därför har vi på Bonnier Digital FOTO skapat en mall som du kan ladda ned utan extra kostnad här, om du prenumererar på tidningen.

När du är klar, kan du själv välja om du vill skicka kortet via e-post, eller om du vill skriva ut det och lägga på brevlådan.

Om du ännu inte prenumererar på tidningen, kan du just nu få två nummer av Bonnier Digital FOTO + den nya fotoboken "Bli en bättre fotograf" för bara 88 kronor inklusive porto och expeditionsavgifter!

Mallen kan öppnas i Photoshop och Photoshop Elements. Sedan behöver du bara fylla i textfältet och lägga in din egen bild på kortet.  

Bonnier Digital FOTO julkort mall

När du har laddat ned mallen, kan du själv välja om du vill öppna filen i Photoshop eller Photoshop Elements. Sedan behöver du bara fylla i textfältet och avsluta med att dra in bilden på det grå fältet.

© Bonnier Digital FOTO

Gör dina egna till- och från-kort

Du kan även imponera genom att göra dina egna till- och från-kort till årets klappar. Små, fina julklappsetiketter med en personlig twist är alltid ett uppskattat tillskott till julklappen.

Här kan du också åstadkomma fina resultat i Photoshop och Photoshop Elements, men om du vill ha lite hjälp, har vi designat några fina till- och från-kort – självklart med en liten kamera-touch.

Skriv ut dem på tjockt papper, klipp ut och använd dem för att sätta din personliga prägel på klapparna. Du hittar mallen här.

> Se videon: Skicka ett hemgjort julkort

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av