Räta upp det skeva perspektivet

Den nya versionen av DxO Optics program Viewpoint har blivit ännu bättre på att räta upp störtande linjer och tar nu även bort optiska fel som missteckning.

28 september 2013

Nyheten Dxo ViewPoint 2 kan korrigera skeva perspektiv och räta upp störtande linjer med större precision än tidigare. Det görs via ett nytt system där man nu har åtta kontrollpunkter för att berätta för programmet exakt vilka linjer som ska rätas upp antingen lodrätt eller vågrätt. Dessutom har det tillkommit en inställning vid namn Natural som med en musklickning får ens justeringar av perspektivet att se mer naturtrogna ut.

En annan tydlig förbättring är att Viewpoint 2 nu ärver de utmärkta funktionerna för att automatiskt korrigera optiska fel som missteckning från DxO Optics Module som känns igen från företagets råkonverterare. Man kan även avlägsna missteckningen manuellt om det inte finns någon profil till just det objektivet man använder.

Slutligen har funktionen för beskärning av bilden förbättrats så att man enkelt kan bestämma vad som ska komma med och även fritt ändra sidförhållandena. Viewpoint 2 fungerar både som självständigt program och som plugin till Elements, Photoshop, Lightroom och Aperture. Det kan just nu köpas för ett specialpris på 49 Euro – motsvarande 430 kronor – efter den 20 oktober stiger priset till 707 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av