Ge nytt liv åt dina gamla videofiler

Praktiskt program gör dina gamla videofiler användbara

Med programmet Handbrake kan du konvertera i princip alla dina gamla digitala videoformat till t.ex. mp4 som kan visas på platt-tv:n.

Om du under årens lopp har samlat på dig videoklipp i en rad olika format, som du närmast har gett upp hoppet om att kunna se igen, finns det hjälp att hämta i programmet Handbrake.

Handbrake är ett enkelt och användarvänligt program som kan konvertera i stort sett alla videoformat till ett och samma format, så att du enklare kan klippa ihop dem och t.ex. visa upp dem på platt-tv:n.

Användbara funktioner

Om du använder programmets standardinställningar behöver du bara ange vilken fil som du vill konvertera och var den konverterade filen ska sparas, så ordnar Handbrake resten.

Programmet har även en rad användbara funktioner. Bland annat kan du rotera videoklippet ett kvarts eller ett halvt varv.

I tidningen Bonnier Digital FOTO nummer 1/2017 får du en detaljerad guide till Handbrake och programmets mest grundläggande inställningar.

> Ladda ner programmet i Fördelszonen

Du som prenumererar kan ladda ner artikeln överst på den här sidan. Om du börjar prenumerera nu kan kan du läsa artikeln samt, efter en liten stund, de fem senaste numren av tidningen via appen Wype.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av