Spännande nyheter i Photoshop CC

Adobe har lanserat nya funktioner och förbättringar i Photoshop CC, bland annat ett verktyg för att förbättra porträtt.

19 juni 2014

Adobe har uppdaterat Photoshop CC till glädje för bildbehandlingsentusisten. Bland de nya funktionerna finns Focus Mask som gör platta porträttbilder mer framträdande, vilket sägs ge en betydligt bättre bild.

Det har även tillkommit nya förbättringar till den innehållsmedvetna färganpassningen, och ett oskärpegalleri med rörelseeffekter som gör det enklare att åstadkomma en känsla av rörelse i bilder. Man kan även knipa och zooma in på bilder och få en mer responsiv känsla på enheter med tryckkänslig skärm. De så kallade Smarta guiderna har nu blivit ännu smartare och ger mer information om lagrets placering. Slutligen har det blivit enklare att återuppta arbetet med penselverktyg som man nyligen har använt.

Adobe har också lanserat gratisappar som förbättrar den mobila bildbehandlingen. Photoshop Mix ger åtkomst till tunga redigeringsverktyg, som tidigare bara fanns i Photoshop CC, via Ipad, medan Creative Cloud-appen ger mobil åtkomst till bildsamlingen i molnet.

Som medlem av Creative Cloud får man de senaste versionerna av Photoshop CC och Lightroom 5 samt Lightroom-appar till både Ipad och Iphone. Priset ligger nu fast på 106 kronor per månad. En ny så kallad Photo Mesh-teknik skyddar bilder som flyttas mellan Iphone, Ipad och dator.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av