Innehållsmedveten fyllning Photoshop

Den uppdaterade funktionen Innehållsmedveten fyllning i Adobe Photoshop kan ge överraskande bra resultat.

© Adobe

Rejäl uppdatering av Innehållsmedveten fyllning i Adobe Photoshop CC

Adobe har avslöjat vad vi har att vänta oss av nästa uppdatering av Photoshop CC – bland annat är det tal om en kraftig förbättring av funktionen Innehållsmedveten fyllning som man kan använda för att avlägsna oönskade objekt i en bild.

11 september 2018 av Poul Siersbæk

Innehållsmedveten fyllning i Photoshop CC är redan som den är en väldigt effektiv funktion om man vill ta bort oönskade objekt ur sin bild med ett realistiskt slutresultat. 

Men hittills har det varit svårt för Innehållsmedveten fyllning att hantera väldigt komplexa bakgrunder. Det sägs vara åtgärdat nu.

Adobe kommer nämligen snart med en förbättrad version av Innehållsmedveten fyllning som kan hantera betydligt mer komplexa bilder. 

Vi har ännu inte haft möjlighet att testa funktionen, men om det verkligen fungerar så bra som Adobe visar i en ny video som du kan se i Fördelszonen, har vi all anledning att fröjda oss.

> Här kan du läsa mer om Photoshop CC

Innehållsmedveten fyllning klarar även komplicerade bakgrunder

Som det verkar, kommer du snart att kunna välja vilka områden som Photoshop ska klona från i en så hög grad att till och med enormt komplicerade bakgrunder kan återskapas med några få musklick.

Funktionen Innehållsmedveten fyllning har fått en ny dialogruta som sägs vara mer intuitiv att använda. 

Här kan du se före- och efterbild samtidigt, och måla bort delar av bilden som du inte vill att programmet ska klona ifrån.

Innehållsmedveten fyllning i Adobe Photoshop CC

Det går att arbeta väldigt exakt med Innehållsmedveten fyllning i delarna av bilden som programmet ska klona från för att fylla upp efter objektet som avlägsnas.

© Adobe

Adobe använder intelligent Sensei-teknik för att åstadkomma de fina resultaten, och även om det rör sig om objekt med ett udda perspektiv eller en krökning ska det inte vara några problem. 

Man kan nämligen anpassa funktionen Innehållsmedveten fyllning så att den tar hänsyn till detta.

Ursprungsbilden bevaras efter Innehållsmedveten fyllning

Funktionen Innehållsmedveten fyllning arbetar icke-destruktivt, så originalbilden är fortfarande intakt. Justeringarna hamnar nämligen i ett eget lager.

Vi kan knappt vänta tills vi får möjlighet att testa den nya funktionen i praktiken. 

Tills dess kan du se hur funktionen fungerar i den här videon i Fördelszonen.

> Läs nyheter och tips om Photoshop här

Redaktionen rekommenderar: 100 tips och kurser om bildbehandling

Har du full koll på hur du åstadkommer snyggare färger och skarpare detaljer när du bildbehandlar? Annars är det kanske dags att lära sig nu. 

Bonnier Digital FOTO har nyligen gett ut en ny bok med 100 tips och kurser om Photoshop, Lightroom och Elements.

Boken är skriven så att det finns något för alla, hur erfaren du än är. Alltså får du glädje av den oavsett om du är nybörjare eller om du redan fotograferar i råformat och redigerar alla dina bilder.

Med boken i handen kan du enkelt ta dina bilder till helt nya höjder tack vare de utförliga steg-för-steg-instruktionerna där vi guidar dig genom de olika funktionerna, justeringsmöjligheterna och effekterna.

> Just nu kan du köpa boken 100 tips och kurser samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Totalt 98 kronor. Läs mer om boken här.

Köp kursboken "100 tips och kurser" med två nummer av Bonnier Digital FOTO. Se erbjudandet  här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av