Den perfekte mannen via Photoshop

Hur ser den perfekte mannen ut?

19 olika grafiska formgivare från hela världen fick i uppgift att göra en man attraktiv för sitt lands befolkning med hjälp av Photoshop. Resultatet är minst sagt tankeväckande.

19 februari 2016

Hur ser en attraktiv man ut i Serbien, USA och Bangladesh? Eller snarare, hur förändras den här mannen efter en sväng i Photoshop för att bli attraktiv i respektive land?

Det bestämde sig Superdrug Online Doctor för att ta reda på. De skickade den här bilden av en helt vanlig, genomsnittlig man till 19 grafiska formgivare – elva kvinnor och åtta män – och bad dem sätta i gång med att photoshoppa.

Uppgiften var enkel: "Photoshoppa och retuschera den här mannen så att han blir mer attraktiv i ögonen på ditt lands invånare." De fick redigera allt, men de fick helst inte klä på honom, eftersom syftet var fokus på kroppen.

Förändringarna är intressanta – allt från hudfärg, ansiktsdrag och frisyr till mer eller mindre drastiska justeringar av modellens vikt och muskulatur. En formgivare har till och med försett modellen med en tatuering.

"Vår studie visar att 40 procent av männen i England känner press från tv och tidningar att ha en perfekt kropp, vilket har en negativ inverkan på hur de ser sig själva och andra", säger läkaren bakom studien, som hoppas att de här bilderna ska hjälpa män att acceptera att män ser olika ut.

Det är Superdrug Online Doctor som har genomfört studien. Läs mer: www.onlinedoctor.superdrug.com

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av