Man sitter i Photoshop.
Photoshop - gratis-version

Adobe erbjuder just nu en gratisversion av Photoshop på nätet i Kanada.

© Shutterstock

Blir Photoshop på nätet snart gratis för alla?

Adobe har börjat erbjuda en gratisversion av Photoshop på nätet i Kanada. Målet är att locka fler användare till programmet, så att fler väljer att köpa tjänsten på sikt. Experimentet kan också komma att omfatta Norden.

I Kanada genomför Adobe ett nytt experiment där Photoshop erbjuds gratis på nätet.

Alla kanadensare kan gå in på webbplatsen och använda en fullversion av Photoshop om de skapar ett Adobe-konto – eller använder sitt befintliga konto.

På sikt är det meningen att flera funktioner ska tas bort från onlineversionen, och det ska få fler användare att köpa programmet, så att de återigen får tillgång till den fullständiga versionen av Photoshop.

Adobe förväntas införa samma upplägg i resten av världen

Adobes mål är att använda webbversionen av Photoshop för att göra programmet mer tillgängligt och därigenom få fler användare som är beredda att betala för den fullständiga versionen. 

Företaget har använt samma affärsmodell för andra program, som då har öppnats upp för alla under en period för att skapa uppmärksamhet kring produkten.

I resten av världen följer man experimentet med stort intresse, och här på Bonnier Digital FOTO hoppas vi naturligtvis också att en gratisversion av Photoshop blir tillgänglig här hemma.

Adobe har inte angett om – och eventuellt när – en gratisversion av Photoshop kommer att finnas tillgänglig på nätet i resten av världen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av