Använd Lightroom för evigt

Adobe har tagit med en överraskande hemlighet i version 5.5 av programmet. Nu fungerar det fortfarande, även om du avslutar din prenumeration av Creative Cloud.

14 juli 2014

Fotoentusiasten får mycket för pengarna genom att abonnera på det användbara Creative Cloud-paketet med Lightroom och Photoshop CC för 106 kronor i månaden. Men vissa har säkert tvekat inför utsikten att bli av med hela sin bildorganisering i Lightroom om man säger upp sitt abonnemang.

Adobe har nu tagit till sig av den här kritiken, för från och med version 5.5 av Lightroom kommer stora delar av programmet fortfarande att fungera när man säger upp abonnemanget.

Man kan fortfarande öppna Biblioteksdelen och få full åtkomst till sin irganisering av hela bildsamlingen. Modulen Framkalla, där man gör alla sina bildjusteringar, fungerar dock inte längre när man har slutat att betala för programmet. Detsamma gäller för Karta och Lightroom mobile, men modulerna Bildspel, Webb, Bok och Skriv ut fungerar också som vanligt.

Om man senare väljer att börja betala igen får man tillbaka alla Ligthrooms funktioner. Om man har köpt Lightroom på konventionellt vis utan ett abonnemang fungerar det alltid helt utan de nämnda begränsningarna, försäkrar Adobe.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av