Pangbild på 5 nya sätt

Du behöver inte nöja dig med fotoalbumet, för nu kan du få dina bilder utskrivna på allt från tapet till stora, imponerande galleritryck.

10 augusti 2012

I dag erbjuder onlineframkallarna många fler möjligheter än tidigare, då man bara kunde välja en vanlig fotoutskrift i stora storlekar. Nu kan man skriva ut på helt nya sätt och få sina bilder återgivna på tapet, aluminium, skumplattor och galleritryck, så att bilderna kan pryda väggen på bästa sätt.

Innan du beställer en snygg utskrift ska upplösningen vara okej. Generellt är det en fördel att den är så hög som möjligt. Skickar du filen i råformat eller som en tiff-fil kan du hos vissa leverantörer uppleva att de inte känner igen formatet. Därför brukar du i regel behöva spara dina bilder som jpeg innan du laddar upp.

Det är väldigt lätt att få snabb feedback på bildens kvalitet. Hos en tjänst som Pixum.com finns det en smiley som kan vara röd, gul eller grön när din bild har laddats upp. Röd betyder att filen håller för dålig kvalitet, gul indikerar att den precis går, medan grönt innebär att storleken är bra. Hos andra tjänster, t.ex. Photowall.se, tittar personalen igenom dina bilder efter uppladdningen och återkommer ifall inte allt är som det ska. Det ger en god trygghet för ett gott resultat.

I den här artikeln har vi tittat på fem olika möjligheter som ger dina bilder nytt liv, och du får också tips om hur du gör dina bilder färdiga för tryck.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av