Man röker cigarett

I bildbehandlingsprogrammet Luminar 3 är det enkelt att åstadkomma en intensivare himmel i dina bilder.

© Bonnier DigitalFOTO

Genialisk funktion i Luminar 3 som inte finns i Lightroom

Nu behöver du inte stå ut med en tråkig himmel i bilderna. Bildbehandlingsprogrammet Skylum Luminar 3 använder artificiell intelligens för att förbättra bilderna – och just nu kan du få programmet utan extra kostnad i Fördelszonen.

15 maj 2020

Luminars verktyg AI Sky Enhancer är en funktion som helt automatiskt identifierar himlen i dina bilder med hjälp av artificiell intelligens.

Programmet hittar själv vad som behöver redigeras i bilden, och du bestämmer hur stor effekt som ändringarna ska ha. Det enda du behöver är att dra i ett skjutreglage tills du får ett resultat som du är nöjd med.

Dra i skjutfunktionen mitt i bilden för att se effekten.

Till höger ser du originalbilden, och till vänster har vi använt skjutreglaget AI Sky Enhancer för att förbättra himlens uttryck.

Artificiell intelligens underlättar bildbehandlingen

De flesta bildbehandlingsprogram kräver vissa tekniska kunskaper, och du behöver vara en riktig fena på bildbehandling för att få ut mesta möjliga av programmen.

Det gäller emellertid inte för Luminar 3; här är det enkelt att lyckas med bildbehandling. Programmet använder nämligen artificiell intelligens för att själv avgöra vad som behöver åtgärdas i bilden, och sedan väljer du i vilken grad ändringarna ska genomföras.

Med hjälp av enkla skjutreglage kan du med ett fåtal klick redigera dina bilder till det bättre. Samma resultat tar betydligt längre tid att åstadkomma i andra bildbehandlingsprogram.

Luminar 3 är späckat med intressanta funktioner och filter som ger dina bilder helt nya och snygga uttryck. Programmet omfattar också alla grundläggande justeringarna av ljushet, vitbalans, objektivfel med mera, och naturligtvis kan du justera filer i både jpeg och råformat.

> Läs också: Den bästa appen för bildbehandling

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av