Nu behöver du bara en enda app för att fylla verktygslådan för foto på mobilen.

Spanska PhotoPills har utvecklat en app som samlar alla tänkbara fotoverktyg i en och samma app. 

PhotoPills – den perfekta appen för fotografen

Du har kanske redan hela paletten i mobilen. En app för att beräkna skärpedjupet, en för att inte missa den gyllene eller den blå timmen, en app för att förutse månens bana och kanske en motsvarande för solen. Små, blandade appar för olika sysslor.

24 april 2017 av NM

En app för skärpedjupet, en för att beräkna exponeringen och en för att förutse var solen kommer att stå vid en viss tidpunkt.

Just nu kan du få tre objektiv till din mobil till ett helt fantastiskt pris med Digital FOTO. - Se dem här.

Du har säkert redan en massa små appar för olika enskilda uppgifter, men nu kan du ha alla de viktiga fotoverktygen på en och samma plats.

Det är nämligen precis vad den användbara appen PhotoPills gör, och nu har den också kommit till Android, så att det inte bara är iPhone-ägare som kan ha nytta av den. 

Här får du allt på samma plats, så att du bland annat kan planera din nästa fotorunda med …

… Exposure!

Om du experimenterar med långa slutartider, till exempel när du använder ett ND-filter, kan det vara lite komplicerat att hitta exakt rätt slutartid. 

Det kan PhotoPills hjälpa dig med. Du behöver bara mata in dina övriga inställningar, så beräknar appen en optimal slutartid.

Exponeringsberäknare i PhotoPills

Exponeringsberäknaren är ett välkänt inslag i fotoappar. Här visas den i PhotoPills till iPad.

© PhotoPills

… Depth of Field!

En fotograf strävar alltid efter ett perfekt skärpedjup, men det kan vara bra att veta var skärpedjupet kommer att hamna vid en given kombination av inställningar. 

Här kan du lätt och snabbt ta reda på exakt var du får den bästa skärpan.

Få koll på skärpedjupet – DOF – med appen PhotoPills

Du hittar snabbt och lätt all information om skärpedjupet, och det visas fint på grafiken.

© PhotoPills

… Sun!

Något av det mest imponerande i PhotoPills är appens förmåga att visa solens bana genom förstärkt verklighet. 

Det innebär att appen kan visa solens bana exakt där du står. Du behöver hålla upp mobilen framför dig, så samarbetar mobilkameran och appen och visar dig hur solen kommer att röra sig över himlen direkt på skärmen.

Du kan möjligen hitta en rad gratisappar som tillsammans klarar samma saker som den här appen, men om du vill ha allt på samma ställe är PhotoPills ett riktigt bra val.

PhotoPills kostar 109 kronor till iPhone och lika mycket till Android.

Photopills förstärkt verklighet

Förstärkt verklighet är inbyggd i PhotoPills. Det innebär att du kan se informationen direkt överförd till platsen där du befinner dig. 

Utvecklarna bakom PhotoPills har lagt upp en rad videor på Youtube, som visar hur du kan använda appens många olika funktioner. Du kan ta en titt på videorna här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av