Få full kontroll över kameran i Iphone

Kameran i Iphone har mycket begränsade inställningsmöjligheter. Men en ny app ändrar på detta, till entusiastens stora glädje.

30 augusti 2013

På DIGITAL FOTO för alla har vi tidigare kritiserat den inbyggda kamera-appen i Apples Iphone för de begränsade alternativen. Man kan t.ex. inte justera exponeringskompensationen, vilket gör att bilderna ofta blir för mörka eller för ljusa. Och inställningen av vitbalansen är det också bara automatiken som får ändra, så färgerna blir ofta fel.

Nu kan du dock äntligen ta kontroll över bilderna redan vid exponeringen med hjälp av appen Procam som precis har kommit i version 3.0. Som en nyhet kan du nämligen justera både exponeringskompensation och vitbalans vid fototillfället. Exponeringen styrs på ett skjutreglage, precis som på ett flertal kameror, och den kan justera mellan -2 och +2 exponeringssteg. Vitbalansen kan man sätta till olika fasta inställningar, t.ex. skugga, mulet eller glödlampa. Ändringarna visas naturligtvis direkt på skärmen.

Appen har en massa andra inställningar. Man kan bland annat bestämma hur hög färgmättnaden ska vara, och vilken kvalitet bilderna ska sparas i. Tyvärr fungerar de nya justeringarna av t.ex. vitbalans och exponering bara med Iphone 5 och den femte generationen av Ipod touch. Appen kostar vanligtvis 18 kronor, men just nu säljs den för halva priset i App Store.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av