Pixaloop byter namn till Motionleap

Appen Pixaloop har bytt namn till Motionleap, men det går fortfarande att skapa häftiga animeringar i stillbilder – bl.a. kan man få snön att röra sig bakom en snowboardåkare, som här. Resultaten visas som små videoklipp.

Skapa realistiska animationer med Motionleap

Appen Motionleap ger dig möjlighet att animera dina bilder för ett livfullt resultat, och det tar bara några få minuter.

9 april 2021 av Louise Hagemann

Det finns flera olika fotoappar som kan ge häftiga effekter åt dina bilder, men inga andra appar är lika enkla att använda som Motionleap – och resultaten talar för sig själva.

Med Motionleap kan du nämligen snabbt ge liv åt flera olika element i dina bilder, vilket ger en cool effekt när t.ex. vattnet rör sig, medan allt annat i bilden står stilla.

> Läs också: De bästa gratisprogrammen för bildbehandling

Kom igång med Motionleap

Du laddar ned Motionleap från App Store eller Google Play, och när du har gjort det, behöver du ladda in via antingen ditt Google- eller ditt Facebook-konto.

Sedan kan du importera hela ditt fotobibliotek till appen, eller så kan du nöja dig med att välja ett par av dina bilder som du vill animera.

När bilderna har importerats i appen, visas en rad redigeringsalternativ längst ned i appen.

Här kan du bl.a. välja Animate, vilket är funktionen som skapar rörelse i bilden.

Du börjar med att markera de delar där det ska vara rörelse i bilden. Det gör du genom att trycka på Select, varpå du kan markera områdena med fingret, så att de markeras med orange färg.

Sedan väljer du Direction, och gör en eller flera små pilar i den önskade riktningen som t.ex. vattnet ska röra sig. 

Motionleap animation

Precis som i den tidigare versionen av appen – som hette Pixaloop – ritar man bl.a. pilar i riktningen som man vill ha rörelse i när man skapar sina animationer.

© Motionleap

Motionleap kan visa resultatet med det samma

Längst ned till höger kan du trycka på uppspelningsknappen för att visa ditt videoklipp. Om du är nöjd med dina redigeringar, kan du sedan välja att exportera videon genom att trycka på Export längst upp till höger.

Sedan väljer du hur läge videoklippet ska spelas upp och vilket format som du vill spara filmen i.

> Du kan också göra en liknande effekt i Photoshop. Här kallas det för cinemagrafi. Se artikeln: Så skapar du cinemagrafi i Photoshop

Motionleap lämpar sig perfekt för sociala medier

När du exporterar dina redigerade bilder i Motionleap, kan du lätt välja att ladda upp direkt till Instagram.

Appen samverkar bra med flera olika sociala medier, och det kan vara värt att fundera på om inte en liten video – eller en .gif-fil – gör ett större intryck på dina vänner och följare än en vanlig stillbild.

När du väljer Instagram behöver du tänka på hur du ska exportera den redigerade videon.

Här frågar appen om du vill använda videon som ett inlägg eller en story på Instagram.

Motionleap export av fil

Motionleap har en inbyggd Instagram-funktion, där du kan ladda upp dina bilder direkt.

© Motionleap

Vad kostar Motionleap?

Motionleap är en gratisapp, men det går också att köpa PRO-versionen som ger fler redigeringsmöjligheter. De små videorna i den här artikeln har alla skapats i gratisversionen.

Om du vill köpa till fler funktioner kan du abonnera på månads- eller årsbasis. Du kan också köpa PRO-versionen permanent för cirka 700 kronor.

När du köper PRO-versionen av Motionleap, ingår naturligtvis också de uppdateringar som läggs till efter hand.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av