Skannerappar till mobilen

Använd mobilen för att skanna gamla bilder och dokument.

© Shutterstock

Använd mobilen som skanner

Det är lätt att använda mobilen för att skanna gamla bilder och dokument

24 februari 2017

Bilder och dokument bleknar med tiden och därför är det en bra idé att digitalisera dem nu innan det är för sent. Förmodligen har du redan det enda redskap du behöver – en mobiltelefon.

I PC-tidningen nummer 4/2017, som utkommer den 21 februari, skriver vi om appen CamScanner som fungerar strålande bra för att skanna in bilder. Det finns dock fler bra appar för ändamålet Här är tre exempel.

Google Photoscan
Photoscan är en av de nyaste skannerapparna och den är otroligt enkel att använda. Först tar man en helbild av fotografiet. Sedan ber appen dig att flytta kameran till markeringar i fotots fyra hörn och fotografera vart och ett av dem. Appen sätter sedan ihop bilderna till en fulländad kopia av originalet. På det sättet minimeras risken för blänk och skuggor. iOS, Android.

Google Photoscan.

Scannable
Scannable påminner mycket om CamScanner i form och funktion. Scannable är särskilt intressant för alla som använder Evernote. Scannable kan nämligen ställas in för att överföra allt som skannas direkt till Evernote, där de sparas och kan delas med andra. iOS.

Scannable

Genius Scan
Genius Scan är kanske inte snyggast, men det hindrar inte att den innehåller några riktigt bra funktioner. När en bild är inskannade går det att ändra format och färger för att bilden ska passa på exempelvis ett visitkort. iOS, Android.

Genius Scan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av