Blixtsnabb råkonvertering

Den nya versionen av Photodirector kan exportera ett gäng bilder i en hast, men lockar även med snyggare hudtoner, panoramabilder och annat som Lightroom inte kan matcha.

18 november 2014

Det pågår en smärre revolution där allt fler programvaruutvecklare gör bland annat bildbehandlingen mycket snabbare genom att utnyttja datorernas kraftfulla grafikkort. Det knepet har Cyberlink nu också kommit på och ökat hastigheten hos den nya råkonverteraren Photodirector 6 genom att använda så kallad OpenCL-teknik. Med den kan programmet exportera 200 bilder till jpeg på 92 sekunder. Det är enligt företaget mellan 2,2 och 2,6 gånger snabbare än konkurrenterna.

Photodirector 6 har dock även fått en rad andra intressanta nyheter i rockärmen, som t.ex. lämnar Lightroom på efterkälken. Du kan nämligen skapa panoramabilder direkt inifrån programmet, och det går även att förbättra hudtonerna så att ansikten får perfekt kulör.

Du kan också lätt skapa optimala gruppbilder genom att kombinera flera bilder så att alla ler och ingen står och blundar eller tittar bort. För den mer krävande fotoentusiasten har det nu även tillkommit selektiva justeringar så att di t.ex. kan korrigera ljusheten i en bestämd del av motivet. Du kan läsa mer om Photodirector 6 här, där det också går att köpa programmet. Det kostar 960 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av