Bli en fena på bildredigering med hjälp för Lightroom och Photoshop

Bildredigering kan piffa upp dina bilder avsevärt, men det kan vara svårt att bli förtrogen med program som Photoshop och Lightroom. Vi ger dig guidade turer i de många funktionerna och hjälper dig att bli en fena på att redigera bilder.

25 maj 2015

Bildredigering kan göra en bra bild ännu bättre, om du vet precis vilka knappar du ska trycka och vrida på. Det låter enkelt men program som till exempel Photoshop och Lightroom innehåller så många funktioner att det kan vara svårt att reda ut det hela. För att göra det lättare för dig att redigera dina bilder har vi samlat en rad guider som erbjuder tips och trick för bildredigering. Vi hjälper till att hitta rätt ljusbalans och få perfekta färger i dina bilder.

Så använder du Funktionsmakron i Photoshop CC

I den här videon visar vi hur man använder Funktionsmakron som bara finns i den professionella versionen av Photoshop.

Läs mer

Perfekta färger med kanaler

I den här videon visar vi hur man använder funktionen Kanaler som bara finns i den professionella versionen av Photoshop.

Läs mer

Bildredigering: Rädda den ljusa himmeln

I den här videon, som utgår ifrån en av tidningens kurser, visar vi hur man kan få fram detaljer i både högdagrar och skugga även om himlen har frätt ur.

Läs mer

Kameraskolan: Kameraprofiler

Färgerna blir matta och ljuset blekt. Bilden liknar inte alls de jpeg-bilder som kameran själv gör, speciellt inte när du har använt bildstilar. Men du löser det med några klickningar i råkonverteraren.

Läs mer

Bildredigering: Perfekt friläggning i Elements

Här besvarar vi en läsarfråga om var man hittar verktyget Magisk extraherare i Elements 12.

Läs mer

Tag med dig Lightroom på resan

Nu behöver du inte längre sitta hemma framför skärmen för att jobba med dina bilder i världens mest populära råkonverterare. Det har nämligen kommit en app där du lätt förbättrar bilderna oavsett var du är.

Läs mer

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av