Bildredigering med artificiell intelligens

Tre program förvandlar dina bilder till konstverk med hjälp av artificiell intelligens och neuronnät.

21 juli 2016

Om du verkligen vill få fart på efterbehandlingen av bilderna finns det hjälp att hämta, både på webben och i diverse app-butiker. Google har lanserat DeepDream som kan omvandla dina tristaste bilder till fantasifulla landskap befolkade av fabeldjur och magiska väsen. Google använder sig av neuronnät för att omvandla informationen i den ursprungliga bilden till nya, magiska landskap.

Läs mer här.

Artificiell intelligens och avancerade algoritmer används på en webbplats som kan göra om svartvita bilder till färgbilder på några få sekunder. Algoritmen har utvecklats med tusentals olika bilder som utgångspunkt, och den största fördelen med webbplatsen är att alla beräkningar görs i molnet och därmed inte tar på datorns eller mobilens krafter.

Läs mer här.

Prisma använder både neuronnät och artificiell intelligens för att göra om dina bilder till konstverk med inspiration från konstnärer som Van Gogh, Picasso och Edvard Munch. Resultatet är enastående och överraskande. Än så länge finns appen bara till iOS, men en Android-version är på gång, informerar företaget.

Läs mer här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av