Stark superzoom med lägre brus

Panasonic har minskat upplösningen och förbättrat både brusreducering och autofokus i DMC-FZ150

Alltfler tillverkare har lättat på gasen i pixelracet i hopp om att få bukt med alltför mycket brus vid höga ISO-tal. Den vägen har nu även Panasonic valt med sin nya Lumix DMC-FZ150, där upplösningen på den nya High Sensibility MOS-bildsensorn är på 12,1 megapixlar, där den gamle sensorn hade 14,0 i föregångaren FZ100. Det har i kombination med en bättre brusreducering gett lägre brus vid alla ISO-värden.

FZ150 har fortfarande 24x optisk zoom som täcker området från 25 mm till 600 mm, men optiken har nu fått den speciella ytbehandlingen Nano Surface Coating, så att reflexioner mellan linjerna dämpas. Det ger högre bildkvalitet.

Panasonic har även lyckats att förbättra autofokusen som nu ställer in skärpan 50 procent snabbare. Man kan dessutom ta upp till 12 bilder per sekund i full upplösning, men om autofokusen ska hänga med sjunker antalet till 5,5 per sekund. FZ150 spelar in Full HD progressivt med 60 bilder per sekund, och inspelning i 3D är också en nyhet. Priset är ännu inte fastställt, men du kan läsa mer om kameran här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av