Ny Pentax-kamera ser ut som spegelreflex

Pentax har lanserat en ny zoomkamera som designmässigt påminner väldigt mycket om spegelreflexkameran Pentax K-5.

27 augusti 2012

Kameratillverkarna upprustar rejält på zoomfronten. Nu är Pentax klara med en avlösare till den över två år gamla X90. Den nya kompaktkameran, som bär namnet X-5, bjuder på 26x optisk zoom som täcker området 22,3 till 580 mm. Bildsensorn är en bakbelyst cmos-sensor med en upplösning på 16,0 megapixel.

Både när det gäller design och kameranamn ligger X-5 ganska nära spegelreflexkameran K-5. Kamerahuset är nämligen utformat på samma ergonomiskt vänliga sätt, med fina gummibelagda grepp. X-5 har en vridbar skärm på 3,0 tum, som består av 460 000 punkter. Dessutom har kameran en elektronisk sökare med en upplösning på 230 000 punkter.

Pentax X-5 har förbättrad bildstabilisering och processor, och kameran spelar in video i Full HD. ISO-omfånget är 100–6 400. Det finns möjlighet att göra snabba serietagningar med upp till tio bilder per sekund. Dessutom finns det tolv digitala filter, däribland Miniatyr och Leksakskamera, som ger den kreative uppslag till att leka med bilderna. Kameran väntas komma ut i handeln i september, då det rekommenderade butikspriset blir 2 295 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av