Fujifilm lanserar kamera med kraftig zoom och röjer planer om spegellös systemkamera

Den kommande zoomkameran X-S1 ärver sensorn från X10, och en ny spegellös systemkamera är på väg

11 oktober 2011

Fujifilm har fått massor av beröm för sin mycket lyckade X100 med stor sensor och fast brännvidd, och nu tänker företaget bygga vidare på framgångarna. De har redan lanserat lillebrodern X10, och nu har Fujifilm tagit EXR CMOS-bildsensorn från X10 och satt den i en kraftig zoomkamera vid namn X-S1.

Den har 26x zoom som täcker ett område från en bra vidvinkel på 24 mm till ett kraftigt tele på 624 mm. X-S1 har dessutom en elektronisk sökare med en upplösning på 1,44 miljoner punkter. Bildsensorn är på 8,8 x 6,6 mm, vilket är något större än den som Canon och Nikon använder i G12 respektive P7100. X-S1 förväntas lanserar i slutet av året eller under början av 2012.

En ännu större nyhet är dock att Fujifilm kommer att komma med den speciell spegellös systemkamera, där företaget lovar att både upplösning och brusnivåer kommer att vara bättre än på en fullformatsbildsensor. Det nya systemet kommer att vara något annat än Micro Four Thirds eller de andra systemkamerorna, säger Fujifilm och lovar att der blir tal om kameror av yppersta kvalitet. Vi kommer att få veta mer om systemet vid 2012 års International CES i mitten av januari. Du kan läsa mer om tillkännagivandena på den här japanska sidan här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av