Videokamera med nerkyld bildsensor

Blackmagic Cinema Camera utlovar ett enastående dynamiskt omfång och använder Canon-objektiv.

17 april 2012

Det forsar ut videonyheter från NAB-videomässan i Las Vegas, och företaget Blackmagic Design får sägas ha släppt en av de mest uppseendeväckande. Deras nya videokamera Blackmagic Cinema Camera ser inte bara speciell ut, utan utlovar också ett enormt dynamiskt omfång på hela 13 exponeringssteg, vilket innebär att man kan fånga gott om detaljer i både skuggor och högdagrar.

För att bevara så många detaljer som möjligt från exponeringen sparas videosekvenserna i råformatet Cinema DNG i 12 bitar. Dessutom kan filerna lagras okomprimerat på en SSD-disk och därigenom säkra ultimat bildkvalitet. Företaget utlovar också en låg brusnivå tack vare att sensorn har kylning. Man kan spela in i upplösningarna 2,5K och Full HD.

Den speciella videokameran har tryckkänslig skärm och en fattning som tar EF-objektiv från Canon och ZF-optiker från Zeiss. För att man ska få perfekta färger ingår videoprogrammet DaVinci Resolve 9.0, och du kan läsa mer här. Priset ligger på 2 995 dollar, motsvarande ca 21 000 kronor, och Blackmagic Cinema Camera kommer ut på marknaden i juli.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av