Sony NEX-FS100

Proffsvideo till NEX-objektiv

Sonys spegellösa NEX-system är inte bara till för amatörfoto. Nu kan objektiven användas till professionella filminspelningar tillsammans med videokameran NEX-FS100

29 mars 2011

När Sony lanserade sina spegellösa systemkameror NEX-3 och NEX-5, hade de tagit fram en helt ny E-fattning till de små objektiven, men systemet är inte bara till för stillbildsfotografering. Nu är Sony nämligen även färdiga med en professionell videokamera som använder samma fattning. NEX-FS100 spelar naturligtvis in i Full HD och är försedd med en cmos-sensor av typen Exmor, som man även känner igen från NEX-systemkamerorna. Den är alltså i APS-C-storlek och tämligen ljuskänslig.

Videokameran säljs i ett paket med objektivet E18-200mm F3.5-6.3, som även finns tillgängligt för systemkamerorna. Tagningarna sparas på SD- eller Memory Stick-kort. Sony tänker sig att den nya videokameran kommer att användas för inspelning av bl.a. reklamfilm och musikvideor. Vi har än så länge inte fått några svenska prisuppgifter, men i USA är det rekommenderade priset ungefär 37 000 kronor för paketet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av