Högkvalitativ video i fickformat

Blackmagic Design, som är kända för sin professionella videoutrustning, är klara med en fickkamera som sägs ge video av toppkvalitet.

11 april 2013

Blackmagic Pocket Cinema Camera är en filmkamera i fickformat med snygg formgivning. Vid första anblicken liknar den en kompakt systemkamera. Och visst finns det likheter. T.ex. använder kameran Micro Four Thirds-objektiv och utformningen med ett praktiskt handgrepp innebär att det är svårt att se skillnad.

Inuti kameran är skillnaderna desto större. Det rör sig om en renodlad filmkamera som spelar in video i formatet CinemaDNG RAW, och sensorn har ett så kallat Super 16mm-format med en Full HD-upplösning på 1080p. Det dynamiska området täcker 13 steg, vilket bidrar till att ge inspelningar i biografkvalitet. Kameran kan spela in på SD-kort i Apple ProRes.

Kamerans skärm fungerar som sökare och det är också här man kommer åt kameramenyn. Kameran, som har utvecklats för användning där stora videokameror är för opraktiska sägs vara leveransklara i juli för ett pris på runt 7000 kronor utan objektiv.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av