Ta undervattensbilder med Ricoh

Med kameran Ricoh PX är du redo för sommarsemestern. Kameran kan nämligen ta bilder under vattnet ner till tre meters djup. Och om du är klantig och råkar tappa kameran tål den fall från 1,5 meters höjd.

10 juni 2011

Ricoh är en av pionjärerna när det gäller robusta kameror; deras tåliga G-modeller har under åratal varit favoriter på byggarbetsplatser och liknande. G-modellerna är dock en aning klumpiga i formgivningen jämfört med de många nyare undervattenskamerorna från bl.a. Olympus och Panasonic. I och med Ricoh PX hårdnar dock konkurrensen inom detta område.

Kameran är kompakt, och karakteriseras främst av objektivet som uteslutande rör sig inne i kameran. Det betyder att storleken är densamma oavsett om man fotograferar med vidvinkel eller tele. Kameran har 5x zoom som täcker området 28-140 mm. Upplösningen är på hela 16,0 megapixlar, vilket är tämligen mycket i denna klass.

Undervattensfotografen kan ta med sig kameran ner på tre meters djup. Dessutom klarar den fall från 1,5 meters höjd. Som en extra förstärkning kan man köpa färggranna silikonskydd. Kameran kostar runt 2000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av