Canon EOS R och Nikon Z 7

Vi har testat Canon EOS R och Nikon Z 7

De två stora kameratillverkarna har lanserat sina första spegellösa fullformatskameror, och nu har vi på Bonnier Digital FOTO testat Canon EOS R och Nikon Z 7. Här kan du läsa våra omdömen.

16 oktober 2018

I flera år har Sony i princip varit ensam på marknaden för spegellösa systemkameror med en stor fullformatssensor, men i år har både Canon och Nikon lanserat sina första modeller Canon EOS R och Nikon Z 7.

Vi på Bonnier Digital FOTO har nu testat Canon EOS R och Nikon Z 7, och vi kan utan problem avslöja att båda kamerorna gav en hög bildkvalitet.

Hittills har både Canon och Nikon tillverkat konventionella DSLR-kameror med större sensorn, men dessa är oftast stora och tunga.

När man rationaliserar bort spegeln kan man göra kamerorna mindre och lättare, men man har även behövt utveckla helt nya fattningar och objektiv till de nya kamerasystemen.

Läs också: Ska du välja en kompakt systemkamera eller DSLR?

Läs våra test av Canon EOS R och Nikon Z 7

Hur pass väl Canon och Nikon har lyckats med sina första spegellösa fullformatskameror kan du se i våra utförliga tester av de båda kamerorna i Prylguiden.

Klicka här för att läsa vår recension av Canon EOS R.

Klicka här för att läsa vår recension av Nikon Z 7.

Redaktionen rekommenderar:
Bli en bättre naturfotograf med Seasons

I vår videoserie Seasons kan du följa naturfotografen Morten Hilmer när han ger sig ut i naturen för att fotografera storslagna landskap och vilda djur. Följ med den meriterade fotografen på fotoresor till Finland, Danmark och Norge medan han generöst delar med sig av sina bästa knep.

I vårt eget hörn av internet, Fördelszonen, hittar du hela tre säsonger av Seasons samt en massa videokurser, guider, förinställningar och mycket mer. Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så får du genast åtkomst till Fördelszonen.

Just nu kan du t.ex. få en fin kikare tillsammans med två nummer av Bonnier Digital FOTO samt åtkomst till Fördelszonen för totalt 98 kronor. Här hittar du erbjudandet. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av