Världsnyhet från Sony

Sony ger konkurrenterna någonting att grunna på med den första kompakta systemkameran med fullformatssensor.

16 oktober 2013

Sony presenterar nya Alpha 7, som inte är mindre än världens första kompakta systemkamera med fullformatssensor. Närmare bestämt är det tal om en 35 mm stor fullformats Exmor cmos-sensor med 24,0 megapixel. Kameran har en avancerad BIONZ X-processor, som enligt tillverkaren ger möjlighet till tre gånger snabbare bildbehandling och förbättrad områdesspecifik brusreducering.

Den förbättrade hybrid autofokusen kombinerar snabb fasdetekteringsautofokus med exakt kontrastdetekteringsautofokus, så att det blir lättare att fånga till och med snabba rörelser. Det robusta kamerahuset är byggt av en magnesiumlegering och klarar både damm och fukt. Alpha 7 stöder både wi-fi och NFC, så att man enkelt kan åstadkomma direkt trådlös anslutning mellan kameran och smarttelefoner eller surfplattor med Android som operativsystem.

Samtidigt med lanseringen av Alpha 7, lanserar Sony den dyrare systerkameran Alpha 7R med 36,0 megapixel. Enligt tillverkaren är de två modellerna de två minsta och lättaste fullformatskamerorna på marknaden.

Alpha 7 finns att köpa från mitten av november. Rekommenderat pris för kamerahuset är 14 599 kronor. Alpha 7 med ett paketobjektiv på 28-70 mm kostar 17 299 kronor. Rekommenderat pris för Alpha7R är 20 399 kronor för endast huset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av