Leica M-P (Typ 240) ”Grip”

Specialutgåva av Leica-M i rött, knottrigt gummi

Leica är känd för kvalitet och härlig utrustning till ett pris som riktar sig till eliten. Nu packar de in en kamera i gummi och kallar den för specialutgåva.

13 oktober 2016

Minns du känslan av det knottriga gummimaterialet som används till bordtennisracketar?

Om du gillar att klämma på ett bordtennisracket ska du önska dig nya Leica M-P (Typ 240) ”Grip” som är klädd med just det materialet.

Du behöver dock plocka fram den stora plånboken, för den gummibeklädda kameran kostar över 125 000 kronor.

Materialet har aldrig tidigare använts till kameror

Det är den tyska designern Rolf Sachs som ligger bakom den något okonventionella kameran i Leicas M-serie. Han är väldigt glad över att ha fått lov att ge en Leica-kamera ett nytt utseende som är både överraskande och funktionellt, berättar han.

Och även om kameran kanske liknar något som man skulle kunna hitta i en leksaksbutik, bör den knottriga ytan ge ett riktigt bra grepp om kameran. Hur den kommer att se ut efter några års användning med flottiga fingrar, förtäljer dock inte historien.

Leica M-P (Typ 240) “Grip,”

Kameran kommer i ett paket med det röda kamerahuset, ett Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 ASPH-objektiv, en Leica SF 40-blixt och en speciell bärrem, där hela härligheten levereras i en unik svart låda.

Priset blir totalt 14 950 dollar – det vill säga drygt 125 000 kronor. Det tillverkas bara 79 bordtennisracket-Leica-kameror, så du ska inte vänta för länge om du vill lägga rabarber på en av dem. Reservera den här hos Leica.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av