Sony med avancerad autofokus

Den nya systemkameran NEX-5R får snabb fasdetektering och har inbyggd trådlös anslutning. Men de starka funktionerna tar inte slut där.

30 augusti 2012

En av systemkamerornas största svagheter är en relativt långsam autofokus, då de saknar spegelreflexkamerans blixtsnabba spegel och fasdetekterande autofokus. Men det minustecknet är kameratillverkarna på god väg att utradera, för nu är också Sony klara med sin första systemkamera med inbyggd fasdetektering på bildsensorn. Företaget följer därmed i Nikons och Canons fotspår och kallar tekniken för Fast Hybrid AF.

Det finns dock även andra starka nyheter i nya NEX-5R, som kommer ut på marknaden i oktober. Kameran har nämligen inbyggd trådlös anslutning, så man kan t.ex. överföra bilder till sin smarttelefon eller pekdator via en gratis app. Man kan också lägga upp dem direkt på Facebook.

Nyheten bjuder också på andra starka funktioner. Bland annat finns det en vridbar och tryckkänslig skärm som kan vinklas upp så att man enkelt kan ta porträtt av sig själv tillsammans med andra. Fotoentusiasten kommer också att gilla vridknappen som man själv kan programmera så att det blir lättare att snabbt göra en viss kamerainställning. Det rekommenderade priset kommer att ligga på 7 100 kronor med paketoptiken på 18–55 mm.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av