Sony Alpha7R III

Nya Sony Alpha7R III kan ta upp till 28 råbilder i hela tio bilder i sekunden.

© Sony

Sony lanserar Alpha7R III med högre hastighet och fina detaljer

Den nya toppmodellen i Alpha7-serien ger en dubbelt så hög tagningshastighet, och fullformatskameran har även en ny funktion som ger fler detaljer i bilderna.

En tagningshastighet på tio bilder i sekunden innebär att nya Sony Alpha 7R III är dubbelt så snabb som den föregående versionen.

Upplösningen ligger fortfarande på 42,2 megapixel, men nu kan kameran processa bilderna 1,8 gånger snabbare än tidigare.

Det dynamiska omfånget sägs dessutom vara bättre än tidigare, och kameran ska, enligt tillverkaren, också hantera brus bättre.

Ny autofokus

Sony Alpha7R III ovansida
© Sony

Autofokussystemet består av 399 fokuspunkter med fasdetektering, som nu täcker omkring 68 procent av motivet. Dessutom finns det nu 425 punkter med kontrastdetektering där Alpha7R II bara har 25.

Den förbättrade autofokusen sägs ge snabbare fokus i svagt ljus och när man följer motiv i rörelse.

Läs de senaste nyheterna om kompakta systemkameror här

Detaljer från 170 megapixel

Kameran har dessutom fått en ny funktion som ger detaljer från hela 169,6 megapixel att arbeta med. I likhet med flera kameror från Olympus och Pentax tar Sony Alpha7R III fyra bilder och förskjuter bildsensorn med en pixel mellan varje bild.

Bilderna kombineras sedan till en enda bild med fin detaljåtergivning och exakta färger. Det krävs dock att både motivet och kameran står helt stilla under fotograferingen.

Laddningen räcker längre

Sony Alpha7R III baksida

Både den elektroniska sökaren och lcd-skärmen hos Sony Alpha7R III har förbättrats jämfört med Alpha7R II.

© Sony

Sony har fått kritik för batteriets livstid på Alpha7R II. Det har de åtgärdat på den nya modellen. Alpha7R III kan nu ta 530 bilder när man använder sökaren, och 650 bilder när man använder lcd-skärmen . Den föregående modellen klarade 290 respektive 340 bilder.

Kameran kommer ut på marknaden i november, och det rekommenderade priset för huset är 35 000 kronor.

Läs mer om Sony Alpha här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av