Sony A7 III

Sony A7 III har ett rekommenderat pris på 24 000 kronor för huset. Den säljs även i paket med det här objektivet på 28–70 mm för 26 000 kronor.

© Sony

Sony A7 III: Stor uppgradering av fullformatskamera

Sony A7 II är den senaste versionen av Sonys minsta systemkamera med fullformatssensor, och både bildkvaliteten och hastigheten har uppgraderats rejält.

Nya Sony A7 III har en nyutvecklad bildsensor på 24,2 megapixel. Sensorn är bakbelyst och därmed ljuskänsligare.

Enligt Sony har sensorn ett dynamiskt omfång på hela 15 exponeringssteg, vilket är 1,5 steg mer än hos föregångaren. Det stora dynamiska omfånget betyder bland annat att man får jämna övergångar mellan högdagrar och skuggor, och att bl.a. hudtoner återges mer korrekt.

Hastigheten på Sony A7 III har också ökat, bland annat tack vare att kameran nu kan läsa av information från sensorn snabbare. Den kompakta systemkameran kan ta tio bilder i sekunden jämfört med föregångarens fem.

Sony A7 III har autofokus i proffsklass

Sony A7 III

Kameran är tätad så att den klarar fukt och damm.

© Sony

Autofokusen kommer från toppmodellen Sony A9. Här kombineras 425 kontrastdetekterande punkter med 693 fasdetekterande punkter, och fokuspunkterna täcker 93 procent av bildytan. Därmed kan man ställa in skärpan nästan var som helst i motivet.

Man kan välja fokuspunkt direkt på den tryckkänsliga skärmen medan man har kameran för ögat.

Sony A7 III ovansida
© Sony

Jämfört med föregångaren reagerar autofokusen nu också nästan dubbelt så snabbt i svagt ljus och när det ska följa motiv i rörelse. Sony A7 III har också fått ögonfokus som håller fast fokuseringen på en persons öga.

Tack vare ett nytt batteri kan man nu ta 710 bilder på en laddning, vilket sägs vara den längsta batteritiden någonsin i en kompakt systemkamera utan spegel.

Sony har gjort en video om kameran, där de visar några av de nya funktionerna. Du kan se den nedan.

> Få två nummer av Bonnier Digital FOTO tillsammans med en fin kikare för bara 49 kronor. Läs mer här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av