Samsung släpper två nya kameramodeller

På den nya systemkameran i NX-serien är det lätt att göra inställningar via objektivet, och den nya kompakten WB700 har 18x optisk zoom trots det lilla formatet.

4 januari 2011

Samsung NX11 är en uppdaterad version av den spegellösa systemkameran NX10 och skiljer sig från föregångaren främst genom nyheten i-Function. Med denna kan man ställa in bland annat slutartid, bländare, vitbalans och ISO direkt på objektivet genom att hålla ner en knapp och samtidigt vrida på en ring. Det kräver naturligtvis speciella objektiv, så NX11 säljs tillsammans med ett 18-55 mm som har funktionen inbyggd. Det finns även två andra objektiv på 20 mm respektive 20-50 mm som har i-Function. Dessutom ska Samsung ha förbättrat greppet på NX11, för att göra det lättare att hålla kameran.

Den andra kameranyheten från Samsung är den kompakta WB700 som har 18x optisk zoom motsvarande 24-432 mm. Upplösningen är 16,0 megapixlar, och man kan fotografera i råformat. Kameran kan spela in video i HD, och en speciell finess är att kameran tar bort störande ljud från mekaniken när man zoomar medan man spelar in video.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av