Samsung klara med 3D-kamera

Systemkamera i det billigare prisområdet kan både ta bilder och spela in video i tre dimensioner. Och man har inte skurit ner på NX-seriens många bra funktioner.

7 januari 2013

Samsung har en rad teveapparater med 3D i sortimentet, och då är det ju lämpligt att man också kan fånga den tredje dimensionen med en systemkamera från tillverkaren. Detta stämmer för nyheten NX300 i kombination med det speciella objektivet NX45 som också precis har lanserats.

Systemkameran NX300 har samma höga upplösning på 20,3 megapixel som de övriga kamerorna i NX-serien, och den har naturligtvis även inbyggd wi-fi. Tack vare bildprocessorn DRIMe IV kan man ta 8,6 bilder i sekunden, och så gör den det alltså även möjligt att fotografera och spela in video i 3D – till och med i Full HD.

Kameran har en vridbar skärm på 3,3 tum av typen amoled med hög kontrast. NX300 har ett rekommenderat pris på 7700 kronor med paketobjektiv, medan det speciella 3D-objektivet går på 4500 kronor. Du kan läsa lite mer om modellerna på engelska här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av