Polaroid på gång med systemkamera

Företaget bekräftar att det nya kamerasystemet bygger på operativsystemet Android och att det kommer avtäckas på CES 2013.

21 december 2012

Det hör tydligen till att varje kameratillverkare med självaktning ska ha en spegellös systemkamera i sortimentet. Trots detta väckte det osedvanligt mycket uppseende när det i början av veckan började ryktas om en ny systemkamera från Polaroid.

Nu har företagets chef, Scott Hardy, bekräftat till webbplatsen imaging-resource.com att man håller på att arbeta med det nya kamerasystemet som bygger på Googles Android-operativsystem. Polaroid vill ännu inte berätta mer om specifikationerna.

Enligt ryktena kommer kameran dock att ha en upplösning på 18,1 megapixel och en tryckkänslig skärm på 3,5 tum. Bilder och de mest grundläggande specifikationerna hos kameran som heter IM1836 dök nämligen upp i ett pressmeddelande i en rysk tidskrift. Storleken påminner mycket om Nikon 1-systemkameran, och i och med att det även nämns ett objektiv som täcker 10–30 mm, kan man mycket väl tänka sig att kameran kommer att använda optik från just Nikons system.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av