Panasonic spänner musklerna

Det nya flaggskeppet GH3 har blivit både starkare och snabbare och är späckat med de senaste funktionerna. Och så har man lyssnat på videoentusiasterna.

18 september 2012

Panasonic tryckte på alla knappar när de utvecklade Lumix DMC-GH3, som är företagets hittills största och mest robusta och avancerade systemkamera. Huset är byggt i magnesium och har nu skyddats mot fukt och damm. Dessutom utlovar Panasonic en blixtsnabb autofokus som ska kunna fokusera på bara 0,07 sekund, och så kan man nu ta sex bilder per sekund i full upplösning.

Både den vridbara skärmen och den elektroniska sökaren är av oled-typ, som säkrar högre kontrast när man ser motivet genom den. Skärmen har 614 000 punkter, medan sökarens upplösning är 1,74 miljoner punkter.

Digital Live-sensorn bjuder på 16,0 megapixel och kan gå upp till ISO 25 600 i utökat läge. Det finns också trådlös anslutning, så att man t.ex. kan fjärrstyra kameran via en smarttelefon.

Och slutligen har Panasonic gjort en del även för videoentusiasterna; Full HD-video spelas in med upp till 72 megabit per sekund, och nu kan man välja formatet H.264 i stället för AVCHD. Det går till och med att välja att spela in i antingen IPB eller All-I, varav det sistnämnda håller högre kvalitet och är det klart bästa alternativet när man ska redigera video. Priset har ännu inte tillkännagjorts.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av