Panasonic Lumix S1R

De spegellösa systemkamerorna Panasonic Lumix S1R och Panasonic Lumix S1 är de första fullformatskamerorna från den japanska tillverkaren.

© Panasonic

Panasonic Lumix S1R drar ifrån konkurrenterna

Panasonic har avslöjat detaljer om de nya fullformatskamerorna Panasonic Lumix S1R och Lumix S1, och de slår rekord på två viktiga punkter.

I september 2018 avslöjade Panasonic att de snart skulle lansera företagets första fullformatskameror, Panasonic Lumix S1 och Panasonic Lumix S1R, men det var sparsamt med detaljer om själva kamerorna.

Nu har Panasonic presenterat de nya modellerna och avslöjat betydligt fler detaljer, och de drar ifrån konkurrenterna på ett flertal punkter.

Panasonic Lumix S1R har världens högsta upplösning

Toppmodellen Panasonic Lumix S1R stoltserar med världens högsta upplösning i en spegellös fullformatskamera. Upplösningen på 47,3 megapixel övertrumfar dock bara nätt och jämt bl.a. Nikon Z 7 som har 45,4 megapixel.

Om du av någon anledning inte tycker att 47,3 megapixel räcker, kan du hos Panasonic Lumix S1R även ta bilder på inte mindre än 187,2 megapixel.

Här tar kameran åtta bilder och flyttar fullformatssensorn en aning mellan varje exponering, och sedan läggs bilderna samman till enormt detaljerade råfiler.

> Här kan du läsa många fler kameranyheter 

Detaljerad sökare hos Panasonic Lumix S1R

Den elektroniska sökaren hos Panasonic Lumix S1R slår också rekord med en upplösning på hela 5,76 miljoner punkter, vilket borde ge en väldigt detaljrik sökarbild.

Sökaren är av OLED-typ, vilket ger hög kontrast, och den uppdateras 120 gånger i sekunden, vilket minimerar risken för att bilden ska hacka när du panorerar eller fotograferar action.

> Lär dig allt om att ta actionbilder här.

Kraftfull bildstabilisering i Panasonics fullformatskameror

Den inbyggda bildstabiliseringen ger 5,5 exponeringssteg, och den kan kombineras med bildstabiliseringen i de nya objektiven så att du får totalt sex exponeringssteg.

Det motsvarar att du kan ta skarpa bilder på 1/4 sekund i stället för 1/250 sekund.

Panasonic Lumix S1R kan ta nio bilder i sekunden med fast fokus och sex bilder i sekunden med följefokus.

Panasonic Lumix S1

Den mindre modellen, Panasonic S1, har samma sökare, bildstabilisering och hastighet som Panasonic Lumix S1R, men man får nöja sig med en upplösning på 24,2 megapixel.

© Panasonic

Nya objektiv till Panasonics fullformatskameror

Panasonics första fullformatskameror använder Leica L-fattningen, så man kan använda Leicas befintliga L-objektiv.

Panasonic har dock också presenterat tre egentillverkade objektiv till de nya kamerorna, varav två har bildstabiliseringen O.I.S. De nya objektiven är:

  • Panasonic Lumix S PRO 50mm F1.4
  • Panasonic Lumix S PRO 70-200mm F4.0 O.I.S.
  • Panasonic Lumix S 24-105mm F4.0 MACRO O.I.S.

De nya kamerorna kommer ut i butikerna i slutet av mars.

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska

Inför semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig axelväska en bra investering.

Vår nya kameraväska har ett separat utrymme för surfplattan, så att du lätt kan ta med den ut och överföra bilder från kameran via wifi.

Du kan få väskan med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Endast väskan har ett värde på 399 kronor. Se erbjudandet här.

Kameraväska erbjudande Bonnier Digital FOTO

En kameraväska är oumbärlig på fotorundan. Just nu kan du köpa en riktigt snygg väska till ett förmånligt pris med Bonnier Digital FOTO.

© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av