Olympus OM-D E-M1 MARK II

Olympus lanserar ny toppmodell – vill vara bäst

Professionella kameror behöver inte vara stora monster. Olympus vill höja ribban med en avancerad kamera som är enkel att ha med sig – både för entusiasten och för proffsfotografen.

20 september 2016

Redan innan utlösaren har tryckts ner helt och hållet har nya Olympus OM-D E-M1 MARK II tagit 14 bilder som en hjälp på traven till proffsfotografen, så det ska till rejält med otur om man ändå inte lyckas få en hygglig bild.

Dessa 14 bilder som tas i förväg är dock inget mot de 60 bilder i sekunden som kameran kan komma upp i när autofokus (AF) och autoexponering (AE) är igång. Om det rör sig om råformat tar OM-D E-M1 Mark II 18 bilder per sekund med 20,4 megapixel.

Lättviktare med häftig autofokus

Med de svindlande hastigheterna hoppas Olympus framför allt tjusa entusiaster och proffs inom djur- nyhets- och sportfotografering som alltid är på språng. Själva huset väger strax under 500 gram.

Olympus har särskilt arbetat på att förbättra autofokussystemet, som är ett alldeles nytt system för fasdetektering på sensorn, när det gäller precision, spårningskapacitet och inställning i realtid. Systemet har 121 autofokuspunkter, och spårningen använder en algoritm särskilt avsedd för motiv i rörelse som sägs ge bättre fokus i serietagning med en hastighet på 18 bilder per sekund.

Olympus själva kallar utan omsvep den nya kameran för en av de bästa som de någonsin har tillverkat.

Vi täcker Photokina hela veckan och du kan läsa alla nyheterna här. Du kan även hålla dig uppdaterad genom att gilla Digital FOTOs Facebooksida eller följa vårt Instagram-konto @DigiNordic.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av