Olympus återupplivar legendarisk kamera

Olympus har precis lanserat en toppmodern version av den historiska kameran PEN-F. Kameran är fullsmockad med avancerade funktioner hämtade från bland annat E-M5 II.

27 januari 2016

Retrovågen är långt ifrån över. Det är Olympus senaste kameralansering ett bra bevis på. PEN-F är nämligen namnet på Olympus senaste systemkamera, och dess formgivning är tydligt inspirerad av 1960-talets PEN-modeller. Kameran är den första PEN-modellen med inbyggd elektronisk sökare. Den har en upplösning på 2,36 miljoner punkter. Kamerans skärm är på 3,0 tum och har en upplösning på 1,04 miljoner punkter. PEN-F har samma avancerade bildstabilisering som E-M5 II som kan korrigera i fem led.

Kameran har en nyutvecklad sensor på 20,0 megapixel och Olympus senaste TruePic VII-processor. Utformningen är klassisk med många inställningsrattar som ger snabb och direkt åtkomst till flera av de viktigaste funktionerna.

De rekommenderade priserna är: PEN-F kamerahus: 13 500 kronor. PEN-F med M.Zuiko14-42mm EZ Zoom: 14 990 kronor PEN-F med M.zuiko 17mm F1.8: 15 990 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av