Ny systemkamera från Panasonic

Panasonic är färdiga med en ny och avancerad systemkamera till entusiasterna. Lumix DMC-GF6 är försedd med en kreativ verktygslåda som sägs överträffa tidigare Lumix-kameror.

Den senaste Micro Four Thirds-kameran från Panasonic heter Lumix DMC-GF6. Den avlöser Lumix DMC-GF5, och den mycket kompakta kameran har förbättrats på en lång rad punkter. T.ex. har upplösningen ökats från 12,0 megapixel till 16,0 megapixel på en helt ny cmos-sensor. Också bildprocessorn, som är av typen Venus, är nyutvecklad.

GF6 klarar iso 25 600, så nu kan man fotografera under hopplösa ljusförhållanden. Autofokusen, som är kontrastbaserad, har en svarstid på 0,09 sekunder, vilket sägs ge knivskarpa actionbilder. Kameran är späckad med användbara effektfilter till glädje för den kreativa fotografen.

Kamerans skärm är på 3,0 tum och består av hela 1 040 000 punkter. Den tryckkänsliga skärmen är nu vridbar och har en betraktningsvinkel som är 25 procent bredare än tidigare. Kameran har inbyggt wi-fi, och med hjälp av en så kallas Instant Tarnsfer-funktion kan man överföra bilder till sin smarttelefon eller surfplatta på ett ögonblick.

DMC-GF6 släpps i butikerna under våren och kommer att kunna köpas i paket med det nya, ännu kompaktare objektivet på 14-42 mm eller med X-objektivet på 14-42 mm med powerzoom. Kameran kommer i färgerna svart och vitt. Priset är ännu inte fastställt.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av