Fujifilm X-T2 + X-Pro2

Nu är det ny firmware på väg till Fujfilms båda toppmodeller bland de spegellösa systemkamerorna.

© Fujifilm

Ny firmware gör Fujifilms toppmodeller ännu bättre

Nu är det en ny gratis firmware på gång till Fujifilm X-T2 och X-Pro2. Uppdateringen omfattar en lång rad nya funktioner och förbättringar till de båda toppmodellerna.

Fujifilm bevisar än en gång att de är kundvårdens mästare . 

När de flesta andra kameratillverkarna släpper firmware-uppdateringar för att korrigera småfel, är Fujifilm kända för att lägga sill nya funktioner och avsevärda förbättringar till sina kameror med hjälp av uppdateringar som kunderna själva kan installera i kamerorna.

Fujifilm har nyligen offentliggjort nya gratis uppdateringar till X-T2 och X-Pro2, som lägger till hela 33 förbättringar till toppmodellerna i X-serien. 

I slutet av mars kommer version 2.00 till X-T2 och version 3.00 till X-Pro2 med hela 27 uppdateringar, och i maj kommer version 2.10 och 3.10 med ytterligare sex förbättringar.

Bättre fokus

Fujifilm meny

Bland annat kommer autofokusfunktionen att bli bättre.

© Fujifilm

Bland nyheterna märks att man kan välja slutartider på upp till 15 minuter till skillnad från 30 sekunder i den befintliga firmware-versionen

Autofokus med ansiktsigenkänning blir också snabbare, och så kan man välja en ännu mindre storlek på autofokuspunkten, så att totalt blir sex storlekar att välja mellan.

Med Auto Bracketing, där man tar flera bilder med olika exponeringar kan man i dag ta tre bilder, men det utökas till nio bilder med den nye firmware-versionen. 

På X-T2 tillkommer också en rad förbättringar av videofunktionen, så att man bl.a. kan ändra ISO och visa ett histogram under inspelningen.

Tack vare uppdateringarna, som kommer i maj, blir det bland annat möjligt att ytterligare justera ljusstyrkan i den elektroniska sökaren. 

Fujifilms engelskspråkiga webbplats kan du se en lista över alla nyheterna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av