Nu blir systemkameran smart

Samsung har lanserat världens första kamera med utbytbart objektiv och operativsystemet Android som man känner igen från smarttelefonerna, och Galaxy NX har konstant anslutning till internet.

24 juni 2013

Nu är det inte längre bara telefonen som behöver ett sim-kort, utan även systemkameran. Nya Samsung Galaxy NX har nämligen 3G och LTE-anslutning till mobilnätet så att du genast kan lägga upp dina bilder så att andra kan se dem. Och kamerans operativsystem är Androids senaste version 4.2.

Det innebär att man kan installera appar för t.ex. bildbehandling och att man har åtkomst till bland annat mejl och kalender direkt i kameran. Kameran har inbyggd gps, och med hjälp av funktionen Photo Suggest kan den komma med förslag på platser att fotografera.

Galaxy NX har en cmos-sensor i APS-C-storlek med 20,3 megapixel. Den har en hybridautofokus, och man kan ta 8,6 bilder i sekunden. Lcd-skärmen är på 4,8 tum, och den är naturligtvis tryckkänslig. För närvarande finns det 13 olika objektiv att välja mellan i Samsungs NX-system, och kameran säljs i paket med ett objektiv på 18-55 mm för runt 13 000 kronor när den kommer till butikerna i augusti.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av