Mer system från Canon

Canon är klara med EOS M10 som är en ny lillebror bland deras spegellösa systemkameror, och det har även kommit nya gluggar till EOS M.

13 oktober 2015

Canon tvekade länge med att gå in på marknaden för spegellösa systemkameror där de hittills bara har tillverkat två modeller, nämligen EOS M från 2012 och avlösaren EOS M3 som kom tidigare i år, men nu kommer det en billigare version med stor APS-C-sensor och utbytbar optik.

EOS M10 har en upplösning på 17,9 megapixel och har Canons Hybrid CMOS AF II-fokussystem som sägs ge snabb fokusering med de 49 fokuspunkterna, och man kan fokusera kontinuerligt när man spelar in video i Full HD. Kameran har försetts med en DiGIC 6-processor som sägs ge mindre brus i bilder som har tagits i svagt ljus.

Kameran har inte någon sökare, så man komponerar med hjälp av den tryckkänsliga skärmen på 3,0 tum. Skärmen är vridbar och kan vinklas uppåt så att den pekar rakt fram.

Tillsammans med EOS M10 lanserar Canon även ett nytt, kompakt paketobjektiv som ger en brännvidd motsvarande 24-72 mm. EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM, som objektivet heter, har bildstabilisering och en ljudlös STM-motor som ger glidande fokusbyten, vilket är en fördel vid videoinspelningar. Det nya objektivet väger bara 130 gram.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av