Leica förbättrar autofokusen i ny kamera

Leica har presenterat kameran Leica TL som är en uppdaterad version av den spegellösa systemkameran T, som bland annat sägs ha en säkrare autofokus.

14 november 2016

Leica TL är namnet på Leicas nya spegellösa systemkamera som är en uppdaterad version av modellen Leica T från 2014. Designen är i princip oförändrad, men man kan nu även välja en särskild titanfärgvariant med en anodiserad finish.

Fotograferar i råformat med dng

Upplösningen är fortfarande på 16,0 megapixel på en APS-C-sensor, men kamerans autofokus sägs nu vara betydligt bättre – inte minst om man fotograferar action med kontinuerlig autofokus. Man kan ta 5,0 bilder i sekunden, ljuskänsligheten är på ISO 100–12 500, och man kan fotografera i det universella råformatet dng.

Nu med inbyggt wifi

Kameran har en tryckkänslig skärm på 3,7 tum, och kameran har en inbyggd blixt. Leica TL har dessutom inbyggt wifi, vilket gör att man kan kontrollera kameran via en app på mobilen. Leica TL kostar uppemot 15 000 kronor utan objektiv. I priset ingår en 90 dagars licens till Adobe Creative Cloud Photography Plan med Photoshop CC och Lightroom.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av