Läckerheter från Leica

Leica räds inte konkurrenterna på Photokina, och de har just lanserat en ny modell i M-serien med helt nya funktioner.

Leica M är den första av tillverkarens fullformatskameror med mätsökare som har inbyggt live view och elektronisk sökare. Med den nya kameran får man samtidigt möjlighet att spela in video i Full HD i en hastighet på uppemot 25 bilder per sekund. Cmos-sensorn är nydesignad och har en upplösning på 24,0 megapixel, och den backas upp av en stark processor. Med den nya sensorn kan man använda Leica-objektiv med M- och R-fattning.

Lcd-skärmen på 3,0 tum har en upplösning på 920 000 punkter. Själva skärmen har en speciell skyddande beläggning som känns igen från smarttelefonerna. Kamerahuset är vattenavvisande. Det rekommenderade priset för Leica M är 58 500 kronor.

Leica lanserar samtidigt den mer modesta modellen Leica M-E för 45 500 kronor. Den är också en fullformatare, men upplösningen med 18,0 megapixel något mer beskedlig. Skärmen är mindre, 2,5 tum, och rent allmänt är specifikationerna mer återhållna.

För professionella studiofogografer har det kommit en ny mellanformatskamera i S-serien, S2, som bjuder på 37,0 megapixel och kostar 175 000 kronor.

Slutligen har Leica också lanserat kompaktkamerorna V-lux 4 med 24x optisk zoom, 12,1 megapixel och råformat, som kostar 7 500 kronor, samt D-lux 6 med 10,1 megapixel och 3,8x optisk zoom för 6 500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av