Läckerbit från Fujifilm

Fujifilm X-T1 har just offentliggjorts. Här på DIGITAL FOTO för alla har vi redan testat kameran, och nu kan vi ge dig våra fösta intryck.

29 januari 2014

När vi inför lanseringen fick lägga vantarna på Fujilfilm X-T1, var det framför allt kamerans gigantiska elektroniska sökare vi lade märke till. Sökaren är ännu större än den optiska sökaren hos Canon EOS-1D X, och den har en hög upplösning på 2,36 miljoner punkter. Sökaren har så kallad Dual View, vilket betyder, att den kan delas upp i två, så att man ser den vanliga sökarbilden och en närbild på samma gång.

Det rör sig om en systemkamera i ett spegelreflexhus, och den känns gedigen och ger ett intryck av god kvalitet. Storleken känns helt rätt, och kameran ligger perfekt i händerna. X-T1 har tillverkarens senaste X-trans cmos II-sensor med 16,0 megapixel som backas upp av den kraftfulla EXR Processor II. Med över 75 förseglingar är själva huset både damm- och vattentätt, och det klarar frost ner till 14 minusgrader. Fujifilm lanserar två nya vädertåliga objektiv med brännvidder på 18-135 mm och 16-55 mm senare i år.

Kamerans vridbara lcd-skärm är också riktigt häftig. Den är på 3,0 tum med en upplösning på 1,04 miljoner punkter. Bland de många andra inbjudande detaljerna har man möjlighet att fjärrstyra kameran från en smarttelefon eller en surfplatta via wi-fi. Dessutom finns det sex programmerbara funktionsknappar. X-T1 kostar 10 999 kronor för enbart huset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av