Kodak på gång med systemkamera

För ett år sedan tillkännagav Kodak att de inte längre skulle tillverka kameror, men nu är en ny och intressant modell på väg.

22 januari 2013

Kodak hade ett riktigt dåligt år 2012. Bland annat tvingades företaget till betalningsinställelse, och på grund av den dåliga ekonomin fick de ställa in tillverkningen av digitalkameror. Men nu är det uppenbarligen nya Kodak-märkta kameror på ingång.

Kodak har nämligen slutit ett avtal med företaget JK Imaging, som innebär att JK Imaging får lov att använda Kodak-märket på digitalkameror, videokameror med mera. Och enligt petapixel.com har företaget på en presskonferens i Beijing presenterat systemkameran S1.

Enligt uppgifterna ska den vara en Micro Four Thirds-kamera som alltså använder samma standard som Olympus och Panasonics spegellösa systemkameror. JK Imaging har också anslutit sig till organisationen bakom Micro Four Thirds-standarden.

Än så länge finns det väldigt lite information om kameran som sägs komma ut på marknaden under sensommaren eller hösten. Det ryktas även att en rad kompaktkameror med Kodaks namn är på ingång.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av