Sony Alpha9

Alpha9 är Sonys toppmodell och håller hög hastighet.

© Sony

Full fart på Sony Alpha9

Sonys nya toppmodell, Alpha9, kan komma upp i vansinniga hastigheter och har massor av funktioner som kommer att få snålvattnet att rinna hos sportfotografen.

Alpha9 är Sonys nya toppmodell i form av en spegellös systemkamera med en stor fullformatssensor på 24,0 megapixel. Sensorn är en så kallad stacked CMOS, och det är första gången som en sådan används i en fullformatskamera.

Tekniken ger snabb databehandling – upp till 20 gånger snabbare än hos Sonys tidigare fullformatskameror.

Det betyder bland annat svindlande hastigheter på 20 bilder i sekunden med kontinuerlig autofokus, och man kan ta upp till 362 jpeg-bilder eller 241 råbilder i den här höga hastigheten. 

Sony Alpha9 bildsensor

Sony Alpha9 har en fullformatssensor med 24,0 megapixel.

© Sony

Alpha9 har en elektronisk slutare som är både ljudlös och helt utan vibrationer, och den gör också att man kan använda slutartider så korta som 1/32 000 sekund. Når man fotograferar serier med den elektroniska sökaren blir inte heller sökarbilden svart mellan varje exponering.

Den elektroniska sökaren har hela 3 686 000 punkter och en förstoringsgrad på imponerande 0,78x. Den sägs också vara skarp ända ut i hörnen och ha en hög ljusstyrka. 

Imponerande autofokus

Sony Alpha9 bak

Den tryckkänsliga skärmen är på 3,0 tum. Man kan bland annat välja fokuspunkt genom att trycka på skärmen.

© Sony

Autofokusen har inte mindre än 693 fasdetekterande fokuspunkter, och de täcker omkring 93 procent av bildytan. 

Autofokusen sägs även vara omkring 25 procent snabbare än den som sitter i Alpha7 R II.

Sony Alpha9 ovan

På rattarna till vänster kan man bland annat välja framdrift och fokusinställningar.

© Sony

Sony skriver själva att Alpha9 ger en bildkvalitet som inte överträffas av någon annan kamera – oavsett om det gäller spegelreflexer, spegellösa systemkameror eller andra.

Kameran sägs komma till butikerna i juni, och det rekommenderade priset kommer att hamna omkring 53 000 kronor. Du kan se mer om kamerans funktioner i videon från Sony nedan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av