Fujifilm krymper

Ny modell från Fujifilm är den hittills minsta i X-serien av kompakta systemkameror, men sensorn är fortfarande lika stor.

Fujifilm utökar nu sortimentet av kompakta systemkameror i X-serien med nya X-M1. Kameran är den minsta och lättaste modellen i serien hittills, men har ändå samma sensor som föregångarna X-E1 och X-Pro1. Den så kallade X-Trans cmos-sensorn i APS-C-storlek har ett färgfilter som minimerar oönskad information utan användning av ett lågpassfilter, vilket sägs ge fler detaljer. Den nya EXR-processor II gör det möjligt att ta upp till 5,6 bilder per sekund.

Kameran har en vridbar lcd-skärm på 3,0 tum med en upplösning på 920 000 punkter, och den har även en inbyggd blixt samt en blixtsko där man kan sätta en extern blixt. Till skillnad från X-E1 har den nya kameran inte någon sökare. Kameran har en särskild knapp för att spela in video i Full-HD, ett flertal kreativa fotoeffekter, och möjlighet för trådlös överföring av bilder till smarttelefoner surfplattor och datorer.

X-M1 finns i färgerna svart, silver eller brunt. Kameran kostar 6000 kronor för enbart huset, och för 7000 kronor får man även det nya zoomobjektivet, XC16-50 F3.5-5.6, på köpet. Om man i stället betalar 8000 kronor, får man huset och paketobjektivet XF27 F2.8.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av