E-P3

Fantastiskt snabb autofokus från Olympus

Tack vare en ny bildprocessor kan de nya kamerorna ställa skärpan mycket snabbare än vad som tidigare har varit möjligt.

2 juli 2011

Olympus anser att de har fått bukt med de spegellösa systemkamerornas största akilleshäl, nämligen den relativt långsamma kontrastbaserade autofokusen. Faktum är att de är så säkra på sin nya teknik FAST AF att de utnämner nyheten E-P3 till att ha världens snabbaste autofokus av alla kameror med utbytbar optik.

Den nya toppmodellen får oss också att känna begeistring på andra punkter. Den har nämligen försetts med en skärm av typen oled som ger mer kontrastrik bildvisning och drar mindre ström. Den är på 3,0 tum, har en upplösning på 614 000 punkter och är tryckkänslig Bildsensorn har också uppdaterats. Upplösningen ligger fortfarande på 12,3 megapixlar, men i kombination med den nya bildprocessorn kan man förmodligen vänta sig bättre bildkvalitet, i synnerhet vid höga ISO-tal. Dessa har även utökats till 12 800. Kameran kostar enligt uppgift 7000 kronor för huset, och du kan läsa mer om den här.

Olympus lanserar samtidigt modellerna E-PL3 och E-PM1 som har samma bildsensor och snabba autofokus. E-PL3 har som något extra hos en spegellös Olympus-systemkamera en vippbar skärm på 3,0 tum. Kameran blir tillgänglig i höst. E-PM1, däremot, har gjorts extra kompakt. Du kan läsa om dem här och här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av